Rosspetsens kennel

 

Rasen,glad och vänlig

Att den japanska spetsen vunnit så många hundägares hjärtan är inte så svårt att förstå efter att ha mött en respresentant för rasen.

Dess kännetecken är dess vänlighet och att den hela tiden är en glad hund. Dess vita sammetslena päls ger den en framtoning som helt enkelt är oemotståndlig. Borstning en gång i veckan om man är nogrann. Har hunden en korrektpäls så tovar den inte och blir inte heller smutsig. Den behöver alltså inte bada oftare än någon annan ras, ca 2 gånger per år.

Den är lättskött trots sin yviga päls,eller snarare tack vare den. Pälsen har en förmåga att behålla sin renhet trots lek i regn och rusk. Exempelvis hunden lägger sig i en lerpöl." Inte det roligaste för oss kanske." Men det är bara att ta en torr trasa eller en handduk och torka av hunden den värsta leran. När hunden sedan har torkat så lossnar all smuts och hunden är lika vit som innan promenaden. Leran hamnar på golvet så en dammsugare är också en bra vän...

Om läsaren vid något tillfälle bjuds på möjligheten att bekanta sig med en " jappe" så tag chansen. Ni kommer inte att ångra det!!!

Japansk spets är en härlig hundras:)

Ras standarden finns att läsa under länkar. " Japanska spetsklubben"